Sunday, January 4, 2009

Fruktbröd

In Swedish

Recept från Saltå Kvarns paket med Krossat Linfrö. 4 bröd.
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 4 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • 4,5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 3 dl blötlagda fikon
  • 3 dl russin
  1. Skär de blötlagda fikonen i mindre bitar.
  2. Blanda allt utom vetemjölet och låt jäsa i 20 minuter.
  3. Blanda i vetemjölet och låt jäsa i 20 minuter till.
  4. Dela degen, knåda och forma till 4 runda bröd.
  5. Jäs på plåt i ytterliggare ca 30 minuter.
  6. Sätt in i ugnen på 250 grader, sänk temperaturen till 200 grader och grädda i ca 25 minuter.

2 comments:

Anonymous said...

Mmm det var ju riktigt gott det. Kanske man borde ge sig på att baka själv :-D
Valnötter skulle nog, som du sa, kunna passa bra till!

Andreas Kristensson said...

Absolut. Ska testa valnötter i nästa bak.