6 portioner
- 12-15 fasta potatisar (bintje).
- 3 stora gula lökar.
- 3 burkar anjovisfilé á 100 g.
- 4.5 dl vispgrädde; går att ta hälften mjölk om man vill ha light variant.
- Ströbröd.
- 3 msk smör eller margarin.
- Skala potatisen. Skär den i fina strimlor. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av väl.
- Skala löken. Skiva den tunnt och fräs den i lite matfett.
- Varva potatis, lök, och anjovis i en smord form. Potatis i botten och överst.
- Häll hälften av grädden och 4.5 msk anjovisspad i formen.
- Strö ströbröd över; 2-3 msk totalt, inte för mycket.
- Klicka matfett över.
- Grädda i ugn, 225 grader, 30 minuter.
- Efter 30 minuter i ugn, ta ut formen och späd i kanten med resterande grädde.
- Grädda ytterligare 15 minuter i ugn tills potatisen är mjuk.
No comments:
Post a Comment