40 bullar
- 1 pkt saffran; 0.5g
- 200 g normalsaltat smör
- 0.5 liter mjölk
- 50 g jäst för söta degar
- 2 dl ljus baksirap för bullar
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 1.5 liter vetemjöl
- Russin
- Ägg till pensling av bullar
- Stöt / krossa saffranet med en sockerbit och lite kaffe på ett tefat (smälter).
- Smält smöret i en gryta. Häll i mjölken; degvätskan ska vara 37 grader.
- Smula ner jästen i en skål.
- Tillsätt degvätskan.
- Tillsätt saffranet, sockret, saltet, äggen.
- Tillsätt 1 liter av vetemjölet.
- Arbeta degen smidig.
- Tillsätt resten av vetemjölet (brukar totalt bli närmare 2 liter än 1.5 liter).
- Låt degen jäsa i bunken i 10 minuter.
- Arbeta degen på bakbordet.
- Dela degen i fyra lika stora delar.
- Rulla ut varje del till en avlång rulle som delas i 10 bull-delar (ger totalt 40 delar per sats).
- Rulla ut varje bull-del och forma ett "S". Lägg på bakpapper på plåt. Tryck i russin.
- Låt bull-delarna jäsa på plåt i en timme.
- Pensla med ägg.
- Baka i ugn, 250 grader, 5-10 minuter.
No comments:
Post a Comment