Thursday, December 20, 2007

Recipe; Jansson's Frestelse

In Swedish

6 portioner
  • 12-15 fasta potatisar (bintje).
  • 3 stora gula lökar.
  • 3 burkar anjovisfilé á 100 g.
  • 4.5 dl vispgrädde; går att ta hälften mjölk om man vill ha light variant.
  • Ströbröd.
  • 3 msk smör eller margarin.
  1. Skala potatisen. Skär den i fina strimlor. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av väl.
  2. Skala löken. Skiva den tunnt och fräs den i lite matfett.
  3. Varva potatis, lök, och anjovis i en smord form. Potatis i botten och överst.
  4. Häll hälften av grädden och 4.5 msk anjovisspad i formen.
  5. Strö ströbröd över; 2-3 msk totalt, inte för mycket.
  6. Klicka matfett över.
  7. Grädda i ugn, 225 grader, 30 minuter.
  8. Efter 30 minuter i ugn, ta ut formen och späd i kanten med resterande grädde.
  9. Grädda ytterligare 15 minuter i ugn tills potatisen är mjuk.

No comments: