Thursday, December 20, 2007

Recipe; Saffron Buns

In Swedish

40 bullar
  • 1 pkt saffran; 0.5g
  • 200 g normalsaltat smör
  • 0.5 liter mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 dl ljus baksirap för bullar
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1.5 liter vetemjöl
  • Russin
  • Ägg till pensling av bullar
  1. Stöt / krossa saffranet med en sockerbit och lite kaffe på ett tefat (smälter).
  2. Smält smöret i en gryta. Häll i mjölken; degvätskan ska vara 37 grader.
  3. Smula ner jästen i en skål.
  4. Tillsätt degvätskan.
  5. Tillsätt saffranet, sockret, saltet, äggen.
  6. Tillsätt 1 liter av vetemjölet.
  7. Arbeta degen smidig.
  8. Tillsätt resten av vetemjölet (brukar totalt bli närmare 2 liter än 1.5 liter).
  9. Låt degen jäsa i bunken i 10 minuter.
  10. Arbeta degen på bakbordet.
  11. Dela degen i fyra lika stora delar.
  12. Rulla ut varje del till en avlång rulle som delas i 10 bull-delar (ger totalt 40 delar per sats).
  13. Rulla ut varje bull-del och forma ett "S". Lägg på bakpapper på plåt. Tryck i russin.
  14. Låt bull-delarna jäsa på plåt i en timme.
  15. Pensla med ägg.
  16. Baka i ugn, 250 grader, 5-10 minuter.

No comments: